HTML

Tip'd az új digg klón

2008.10.14. 17:43 Trace

Egy top digger segített megalapítani az új közösségi linkportált a Tip'd -et. Igen a név valószínűleg abból ered hogy tippeked adnak a felhasználók a többi felhasznólónak hogy mit olvassanak. Ellentétben a diggel a Tip'd csak pénzforgalommal kapcsolatos hírekre kíváncsi, tehát akkora durranás nem lehet mint a digg ahol mindent be lehet linkelni. Hát meglátjuk még mi lesz belőle. Első látásra, szép ügyes tervezés, kifinomult design jellemzi a portált, a négyzetes Tip it viszont valahogy nem jön be.

1 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: web2 digg újdonság tipd szocweb


A Magyar Beteg

40 millióból webáruház?!

2008.07.10. 09:40 missparker

Rímelve az előző postunkra, furcsa balhé van készülőben:

Egy blogger talált az nfu.hu-n egy pályázati kiírást, és felháborította, hogy egy webáruház 40 millióba kerülhet.

Önmagában így tálalva az eseményeket, ez valóban lehet felháborító. Véleményem szerint az eset ordít egy másfajta szemléletért is, a jéghideg tények nézetében. Első, és legfontosabb tény, hogy a kiírás maga így szól: E-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatása Tehát nem webáruházra adnak 20 millió forintot, hanem a fent nevezett kategóriára.

E-szolgáltatások közül eszembe jut még néhány, ami nem oldható meg egy olcsó „dobozos” webáruház testreszabásával. A nyertes pályázókat elnézve, akár lehetne más ötletük is, remélem lesz is. Sőt, azt is remélem, hogy az ügy magával vonzza azt az igényemet (talán másoknak is van erre igényük), hogy a pályázati pénzek felhasználását komolyan ellenőrizni fogják. Legalább ebben a témában. Mert az ilyen ’balhék’ csak így nyernek értelmet.

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: politika magyar nocomment munkadíj


A Magyar Beteg

200 millióért tervezték meg a kormanyszovivo.hu -t

2008.06.27. 09:08 Trace

A következőkről tájékoztat az alternatíva blog: Örvendezünk, hiszen elindult a kormanyszovivo.hu, valamint a sajto.kormanyszovivo.hu. A cél nemes, azonnali információszerzés, teljes nyilvánosság, stb. Az első vicc az az, hogy a vakbarát felületre egy 21x22-es kis ikon mutat, úgyis rátalál gyengén látó barátunk, ha nagyon akarja.

Aztán ha rákattintunk, kapunk egy teljesen korrekt, kontrasztos, nagybetűs oldalt. Na, de mi van a legkisebb betűvel írva? Bizony ez: „Felolvasó szoftver letöltése”. Érdekes, bár a honlap ettől függetlenül szép lett, akárhogy is akarnám fikázni. Csak az a nagy rejtély, hogy hogyan sikerült ennyire felalkudni az árát. Az ATW árkalkulátorával maximum 951.500 HUF-os ajánlatot sikerült összehoznom, pedig kétszer is átnéztem. Persze, tudom én, hogy kell egy csomó minden, de akkor menjünk végig!

- számítógép (legyen 5 db) – honlaptervezéshez nem kell erőmű, én maximum 2.500.000 magyar forintot adnék erre, persze ez már kormányzati ár
- Adobe CS3 Master Collection (ezek szerint 5x) – minden benne van, ami kell: 1999200.-
- munkadíj – legyen kurva sok: 20 000 Ft/óra. Ha két hét melóval számolok (2 hét * 5 nap * 8 óra * 5 fő), ami azért túlzás, akkor 8.000.000 Ft az eredmény.

Összesen: 12.499.200 HUF

Ha bárki tud még valamilyen szolgáltatást, amit kihagytam, akkor szóljon, és én frissítem a cikket. De nem hiszem, hogy a honlap fontosságának pénzbeli értéke akár 15 millióig felvinné a végösszeget, nemhogy 200-ig. Biztos lett volna jobb helye annak a pénznek. Persze ki tudja, lehet hogy több volt a munkadíj; egész nap a politikusok fejét nézni, méretezni – nem álommunka.

TRACE: Ezután már csak a kormánynyak tervezek weboldalakat, úgyhogy senki ne keressen árajánlatkéréssel! De most komolyan ezt az oldalt, 4 hasábos, WordPress, és egyéb nyalánkságokkal is összedobnám egy 100-asból, persze nem politikusoknak, politikusoknak ez minimum 200 milla. Ez olyan mint mikor a Balatonon egy németnek 600-ért adnak kávét, egy magyarnak meg 300-ért.

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: politika magyar weblap nocomment munkadíj


A Magyar Beteg

Az iWiW újdonsága, vélemények ismerőseimről,...

2008.06.26. 13:30 missparker

…avagy az Iwiw és a semmire sem jó fejlesztések

Online telefonkönyvünk, az iwiw új funkcióval bővült: véleményt írhatunk ismerőseinkről, illetve elolvashatom mások véleményét róluk. Jó ez nekünk? Elsőre nem tűnik annak, de nézzünk végig pár lehetőséget, hátha mégis van értelme:

Véleményt csak ismerősről lehet írni. – Ennek örülök, de mégis milyen véleményt tudnék írni egy ismeretlenről, akit sosem láttam, műveit sosem olvastam/láttam/hallottam, beszélni sem beszéltem vele?

Adott felhasználóról írt vélemény csak azután jelenik meg, miután ő azt jóváhagyta. – Külön öröm számomra, így tele lesz az iwiw az igénytelen ajándékbolti bögrék, pólók mintájára a világ legjobb matektanáraival, férjeivel, feleségeivel. De legalább nem írhatnak rólam őszinte rossz véleményt, bármennyire is szeretnék. Egy kis privát cenzúralehetőség annak, aki erre vágyik.

Az új, elfogadásra váró véleményekről e-mail értesítést kaptok – Az nagyon kell, amúgy sincs mivel megtölteni a mailboxomat.

Kérdés, hogy mit akar ezzel a „fejlesztéssel” az iwiw? Több látogatója ettől nem lesz, és szinte naponta jelenik meg poszt a blogokon arról, hogy valaki kilépett a felhasználói köréből (ez a jelenség  önmagábanis megér egy postot). Ezt valószínűleg a jövőben is mindenki fontosabbnak tartja majd közölni egy blogon, mint a véleményét a 10 éve nem látott, de azért visszajelölt hatodunokatestvérről. A funkció nem képes előrevinni az emberi kapcsolatokat, hiszen aki eddig távoli ismerős volt, ettől nem lesz közelebbi.

Furcsa, hogy a LinkedIn hasonló, már nagyon régen létező szolgáltatása nem váltott ki belőlem ekkora ellenérzést. Igen, kicsit másképp működik: átgondoltabb. Megkérhetem az ismerőseimet, hogy írjanak rólam véleményt, ha szeretnének. Tőlem már kértek ilyet, én még sosem kértem. Csakhogy a LinkedIn egy üzleti kapcsolatokra koncentráló háló, ahol a vélemények a célcsoport miatt is komolyabbak lehetnek, és jól is jöhetnek egy jellemzettnek pl. álláskereséskor. Ezzel szemben az iwiwes véleményekkel mit is kezdhetnék?

A profilba való videófeltöltés után, itt az újabb ékes példa, hogy az iwiw hogyan tud egy lopott ötletből semmit sem kihozni, valószínűleg sok munkával.

UPDATE:

Kicsivel később felhívás az iwiw gépháztól:
  
"Vélemények üzemszünet

A vélemények funkciót ideiglenesen kikapcsoltuk, hogy optimalizáljuk annak működését, mivel kisebb teljesítményproblémákat okozott. Igyekszünk mielőbb javítani és visszakapcsolni. Megértéseteket köszönjük."

1 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: iwiw újdonság webfejlesztés fejlesztés abszurd szociális hálózat


A Magyar Beteg

Favicont változtatott a Google

2008.06.19. 19:38 Trace

Ezt is megéltük, a szép nagy G-s Google favicon átment egy lowercase új stílusú kék  kis g-be. Ez nem a g-pont... nem nem. (Vagy még nem) Nézzük milyen volt és milyen is lett:

Az eredeti bázisa a "G"oogle a mostaninak ahogy nézem a Goo"g"le tehát az első betűről átmentek a negyedikre. Ennyiről lenne csak szó?

Mit jelent egy favicon változtatás egy ilyen nagy volumenű cégnek mint a Google inc. Jelent egyáltalán valamit ez a zigazából csak 16x16 pixel?

Sok jelentősége van! Az előző gyártmány igazi google megszokott szimpla designt sugall míg az újabb, bár ugyanabból a logóból van kiemelve egy stílusosabb és egyedibb külsőt ad a keresőnek.

Az igazi indok előttem még mindig rejtve, mert szerintem a nagy G igazán tükrözte a keresőmotor egyszerűségét és nagyszerűégét, lehet hogy a google elmegy egy más irányba?

4 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: google design logo favicon


A Magyar Beteg

Hirdetési modellek, kattintunk vagy nézzünk

2008.06.15. 07:57 Trace

Előző írásunkban láthattuk mit mond egy-két internetes szakember a web fejlődésével és a tartalomszolgáltatás fizetőssé válásával kapcsolatban. Had osszam meg: nem értek egyet tisztelt Nikesh Arorával még akkor sem ha a Google európai igazgatója!

Tisztelt Google uralma is az ingyenességre épül, lásd: google.com, google docs, google reader, gmail hogy csak párat említsek a tárházból. A webet látogatók legnagyobb százaléka egyébként is azért olvassa el neten az legújabb híreket - maradjunk a híreknél mint példa - mert ingyenes és mert friss. Tegyük fel hogy megveszel reggel egy Népszabadságot, vagy HVG-t, az még a tegnapi híreket tartalmazza, ha pedig felmész a nol.hu -ra vagy a hvg.hu -ra ott az aktuális híreket fogod megtalálni ami éppen munkába érésed után lett a nyomtatott média lapzárása után publikálva. Iszod a reggeli teát és klikkelsz.

Kontra Mr. Arora: nem egy olyan tartalomszolgáltató van aki kivéve a hírdetésekből él, és még nem is kell egy nagy lapnak lennie. Csak nézzünk meg egy engadgetet, gizmodot, vagy probloggert hogy csak néhányat említsek a hírdetésből megélő "kislapokból".

Ezek a kislapok, blogok, tudják mit csinálnak, miért és hogyan és a megfelelő stratégiát kiválasztva keresik megélhetésüket a reklámokból. Hogy miért is? Mert értenek hozzá. Nem tudom Nikesh Arora miért nem ért hozzá, hiszen az egyik első ingyenes blogszolgáltató is a google nevéhez fűződik a blog.com és milliárdokat keresnek vele, nem mert prémium hanem mert ingyenes - a reklámokból.

Rendben. Felvetődött bennünk a kérdés hogyan lehet ingyenes tartalomszolgáltatásból kifejezetten csak reklámokból pénzt keresni. Itt máris legtöbben a kattintás alapú, villogó "Ezt vedd meg" hírdetésekre meg a felugró ablakokra gondol, amik mondjuk meg őszintén elég zavaró jelenségek. Viszont itt kezdődik a tévedés ugyanis nem csak CPC (Cost Per Click) alapú hírdetések léteznek, hanem van már CPA (Cost Per Action) és CPM (Cost Per thousand iMpression) is. Zárójelben: nem csak "Ezt vedd meg!" hanem "Láttad már az idei majális bulis képeit?" stílusú reklámok is vannak. Egy igazi profi hírdető csak olyan hírdetést készít ami felkelti az érdeklődésedet és nem undort vált ki. Pl: "Láttad már az idei majális bulis képeit?" Zárójel bezárva.

Míg a klikkelős modellek pl. az AdSense még mindig hoz pénzt - ez van a webb.blog.hu-n is de az új modellek, kifejezetten a CPM igen jelentős bevételt hozhat maga után nem csak elemzők szerint hanem abból megélők tapasztalata alapján is.

A CPM tehát egy olyan modell ami a lapon megjelenő hírdetés gyakoriságát és a tartalom látogatottságát kalkulálva fizet. Tehát nem kell kattintani. Repesve várjuk/várom az ilyen és hasonló hírdetési modellek megjelenését Magyarországon is.

Te mint, blogger, tartalomszolgáltató mivel keresel bevételt?

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: média google reklám web internet újság magyarország modell online hírdetés cpc offline tartalomszolgáltatás teamellé cpm


A Magyar Beteg

Új társszerzővel bővült a webb

2008.06.14. 23:41 Trace

Azok akik követték eddig a webbet olvashatták missparker kommentjeit, illetve találkozhattak vele cikkíróként is a webkettőpontnullán. Ez a tehetséges lány aki már hozzászólásaival is felhívta a figyelmemet most már társszerző a webben!

Darren Rowse, napjaink egyik legikeresebb bloggere a problogger.net -en írta egyik cikkjében a következőt: "Az vagy amit mondasz"

Egyetértek vele, olvassátok is el mit ír első posztjában missparker a tartalomszolgáltatási modellek változásával kacsolatban. Megéri!

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: komment tehetség tartalomszolgáltatás társszerző missparker webb


A Magyar Beteg

Már megint az internetért kéne fizetnünk?

2008.06.10. 20:54 missparker

Prológus: társszerző lettem. Ezúton is köszönet a lehetőségért.

***

Olvasom az Index cikkét, miszerint egy meglehetősen illusztris személy úgy gondolja, a webes tartalomért fizetni fogunk.

Nikesh Arora, a Google európai igazgatója ezt azzal indokolja, hogy nem lesz fenntartható a hirdetésekre alapozott modell. Elgondolkodtam a problémán, arra jutottam, részben igaza van. Vágjuk ketté a mondanivalót, kezdjük a második felén:

Szerinte a hirdetésre alapozott modell nem fog működni. Egyetértek. Miért nem? Valószínűleg azért, mert a hidetésekre egyre immunisabbá válunk. Nem kattintunk, Adblockot használunk. Érthető. Eddig sem szerettük a reklámokat, ezután sem fogjuk. Nem is lehet rajta változtatni, szerintem nem is kell.

Másodsorban azt állítja, hogy a prémium tartalmakért pénzt kell majd kérni. Ezzel is egyetértnék, de lássuk be, ez csak álom. Amit a szolgáltató prémium szolgáltatásnak szán, azért az átlagos netező nem fog fizetni. Egy nagyon szűk kör igen, de abból kevés bevétel lesz. Az egyik probléma, hogy átlagos netezőnek nem kell prémium szolgáltatás. Mert nincs rá szüksége, vagy mert máshol megkapja ingyen. Emberünk álmát az offline sajtóhoz hasonlítja, hogy azért is fizet mindenki: olvasó és hirdető egyaránt. A hasonlat persze ezer sebből vérzik, hiszen rengeteg ingyen offline újság van, kb. olyan (alacsony) színvonalon, mint fizetős társaik. Azon felül az offline sajtó is szenved, a kiadók nagy része az életben maradásért küzd. Egy másik modell szerint az offline megjelent tartalmaknak csak egy kisebbik része jelenik meg online. Ezek a magazinok úgy jártak, hogy megveszem az offline verziót, és tájára sem megyek a honlapnak. Miért tenném? Semmi olyan nincs rajta, amit már ne láttam volna offline.

Összeszámoltam, hogy netezőként milyen szolgáltatásokért lennék hajlandó fizetni. Nos, fizetek a netkapcsolatért, sokat. Fizetek a netbankért, meglehetősen alacsony havidíjat, valószínű, hogy nem ebből él a tartalomszolgáltató, azaz a bank. Feltöltöm néha a Skype egyenlegemet. Kell-e még valami nekem a netről, ami nélkül nem tudnék létezni? E-mail. A netszolgáltatómtól kapok ilyen szolgáltatást, tehát ezért már most is fizetek.

Másik kérdés, volt-e már olyan, hogy valami ingyenes dolog fizetőssé vált, de ettől nem csökkent iránta a kereslet? Nem nagyon jut ilyen eszembe.

Mi lesz tehát a jövő? Milyen modell fogja eltartani a tartalomszolgáltatókat?

Mielőtt nagyon mélyre ásnám magam a problémában, egy "apróság" nem kerülte el a figyelmemet: a kijelentés a World Editors Forum lapkiadói konferencián hangzott el. Erősen remélem, a hagyományos postai szolgáltatások konferenciájára nem hívják meg emberünket, mert esetleg kifejti, hogy az e-mail is legyen fizetős. Igaz, ilyen ötlet is volt már, nem is lett belőle semmi.

Update:

A Microsoft sem hagyhatta a fenti hírt szó nélkül: Ballmer a Washington Postnak kijelentette, hogy szerinte 10 éven belül nem is lesz papíralapú média, mert nem lesz rá igény. Meg is lepett volna, ha egyetértenek.

1 komment · 1 trackback   - - Email értesítés - RSS

Címkék: google ingyen internet üzlet business abszurd


A Magyar Beteg

Wondeer: csoda, vagy rendőrségi ügy

2008.06.01. 14:21 Trace

Látom újra foglalkozol a témával. Mivel a dolog számomra kicsit vállalhatatlan lett, nem veszem többé védelmembe a társaságot. 
 
Ha érdekelnek a szaftosabb részletek, 1-2 hét múlva beszélhetünk róla. 
 
--Érdekelt.
 
 
Hali, 
 
Megtettem a rendőrségi feljelentést, csalás miatt ismeretlen tettes ellen (Mert személy szerint nem biztos, hogy csak egy ember sáros, ezt javasolták. A jegyzőkönyvben név szerint vannak a történések megjelölve, de a cég is sáros lehet vmennyire. A rendőrség dolga ezt kideríteni) 
 
Röviden: az alapcsapat úgy állt össze, hogy Twodotzero (alias V. L., továbbiakban VL), a volt kollégáit fűzte be: volt két fejlesztő (Fejlesztő1 és Fejlesztő2), az egyik a grafikai anyagot+az üzleti koncepciót csinálta, a másikuk sokminden mást (pl. design, adatbázis-struktúra, működési logika stb.), + én a sales témákra. Volt kollégák társaságaként mindannyian bíztunk benne. 
Aztán kívülről keresett még két embert, ML-t és még egy srácot talált.  
 
A fejlesztés haladt, mikor Fejlesztő1 és VL rondán összevesztek a wondeer egyik üzleti aspektusán. VL engem kért meg, hogy közvetítsek köztük, hogy rendeződjön a helyzet. Nem sikerült, túl mély volt az ellentét. Fejlesztő1 és Fejlesztő2 kiszállt, VL örült, ennyivel kevesebb tulajdonrészt kell kiosztani. Nekem nem tetszett, hogy nem fizetünk a munkájukért, szorgalmaztam a megegyezést, úgyhogy én is estem kifelé a pikszisből. A  sales munka egy félkész oldalnál annyi lehet, hogy építem a kapcsolatokat, hozom a leendő hirdetőket. Ezt megoldottam, de próbálj úgy jó kapcsolatot építeni, hogy közben a főnököd parasztozza a blogon a leendő usereket.  
 
--Szép kis történet, mi? Kedves VL a webb.blog.hu-t is parasztozza.
 
 
Próbáltam menteni a menthetőt, de csak nem értette, hogy nem ez a hangnem való ide. Ráadásul Fejlesztő1 és Fejlesztő2 nem kapott egy fillért sem, és VL kitalálta, hogy a kódjaikat felhasználja, aztán ha beperlik, úgyis csak egy év múlva kerül bírósági szakértő elé a cucc, addigra átírják. 
 
--Programozol aztán nem fizetik ki és a kódodat (automatikusan védett szellemi termék) tovább használják, copyright, ilyesmi... 
 
Pl. a design is ilyen. Mellékelten küldöm, milyen volt az eredeti, amit szaktudás híján csak részben tudtak reprodukálni. Ettől viszont még a "lopott", illetve ingyen kicsalt design elemeit és kódokat használják. Nekem ez már nagyon nem tetszett, kezdett kialakulni bennem, hogy ebben biza részt nem veszek. Azt gondoltam, benne maradok, és helyreteszem a dolgokat vhogy, cégen belül. 
 
Jött a cégalapítás előtti osztozkodás, néhány chat alatt kiderült, hogy többségi szavazatban az ilyenfajta a tisztességtelen eljárást támogató emberkék lesznek, úgyhogy közöltem, vagy annyit kapok mint ML (25%), vagy nem csinálom, és fizessenek ki. Mély hallgatás, jó, hát akkor kifizetnek, kb. két hét múlva VL hívott egy találkozóra, hogy beszéljük meg. Ő és egy haverja várt (a havert is ismertem régről), hogy megalapították a céget nélkülem, a haver az ügyvezető, a tulajdonosok ML és társa, valamint VL felesége, és esélyem sincs perelni, mert ugye a cégben VL-nek semmi érdekeltsége nincs. VL pedig nem alapított céget, így abból tulajdonrészt sem tud adni, és különben sincs az egészhez semmi köze. Ezt mondjuk benézte, mert a blogon sokat emlegetett NDA megállapodásban benne van, hogy különös érdeke fűződik a projekthez, és sk. alá is írta. Haver átvette a szót, hogy mondjam el, mit tudnék a cég érdekében tenni, hogy "tovább tudjanak foglalkoztatni".  
 
Mondtam, fiúk, szereptévesztés van, nekem nem kenyérre kell a pénz, tisztességes megegyezés, vagy rendőrség. Akkor jó, szerződjünk le, küldjek egy szerződéstervezetet. Mivel van munkaviszonyom, egy másodálláshoz használható, önálló tevékenység keretében ellátható megbízásra írtam szerződést, elküldtem. Kicsit késve, úgyhogy még írásban megfenyegetett a haver, hogy ha nem küldöm, akkor úgy veszik, hogy nem érdekel. Valójában jobban érdekelt az, hogy mindaddig megmaradjon a wondeeres levelezésem, amíg ki nem mentem az egészet, hogy tudjam bizonyítani a rendőrségen az igazamat, akart a fene egy csaló társasággal szerződést kötni. Visszaküldtek egy másik szerződést, amiben benne volt, hogy kapok 5%-ot a hozott bevételből. Csak éppen benne volt, hogy ők a szerződést bármikor felmondhatják indoklás nélkül, engem meg 2 év versenytilalmi korlátozás terhel. 
 
--Ez aztán a banda... 
 
Meg nem felejtettem el VL azon gondolatát, hogy a bevételeket egy offshore cégbe szervezi ki. Ha ezt meglépik, a Wondeer Kft-nek egy fillér bevétele nem lett volna soha, abból a semmiből kaptam volna 5%-ot, ellenben a 2 év versenykorlátozás terhelt volna. Ja, és az is benne volt a szerződésben, hogy járulékot nem fizet utánam. Visszaírtam, nem lesz ez így jó, de a haver erősködött, hogy írjam csak alá. Itt zsarut rántottam, és tájára sem megyek az oldalnak, blognak, egyebeknek. Hab a tortán, hogy Wondeer Kft-t nem találtam egyetlen online cégkivonatos adatbázisban sem (cegkivonat.com és társain). Azóta csak kisebb cseszegetések érnek tőlük, pl. VL írogat nekem, hogy lépjek be a honlapra, meg a Wondeernek érkezett bejövő számlákról szóló értesítést passzolta át. Ignoráltam mindent, így végső elkeseredésükben bejelölt a Wondeer az iwiwen, miután töröltem az ismeretségünket :) Ezt is ignoráltam. Azóta wondeer nick néha utánamjött fórumokra, beszélt hozzám, mintha választ várna. Mire? Van még közös témánk? Majdnem naponta kapok bejelölést VL-től személyesen, nem csak a maga, de a pár hónapos fia nevében is. Kemény a fickó Illusztráció mellékelve. 


 
--Erre mondhatnánk: "nem kicsit, nagyon" 
 
Emberileg, szakmailag annyi a véleményem az egészről, hogy nekem Fejlesztő1 személye elég meggyőző érv arra, hogy ez bizony jól működött volna. De VL tisztességtelen magatartása és ostoba egója hazavágta az egészet. ML és társa még túl fiatal és tapasztalatlan volt ahhoz, hogy felmérje mibe rángatták bele őket (merthogy ők most valszeg bűnsegédek a rendőrségi előadó tiszt szerint). VL férfiasságát jól jelzi, hogy maga helyett meg a feleségét tolta a cégbe. Így ő tiszta marad, az asszonyt meg legfeljebb lecsukják.  
 
--Ez aztán a férfi! 
 
 
--Tovább is van... 
 
Köszi a választ!  
Ami miatt nem sejtettük, hogy ez lesz belőle, az az, hogy VL kollégánk volt. Nem gondoltuk, hogy pont a volt kollégáit veri át, profik ismeretleneket húznak be, ha csalni akarnak. Ő nem  profi, így van egy csomó írásos bizonyíték ellene...Mi meg úgy gondoltuk, hogy úriemberek megállapodása kézfogással történik. 
 
Közben annyit fejlődött a téma, hogy megtaláltam a céget, kicsit későn jelent meg az adatbázisokban, de január 22-i a bejegyzése. Ez attól poén, hogy január 28-i dátummal van még cégalapításról egyezkedő levelezésem VL-lel. Ha esetleg elutasítanák a nyomozást, erre hivatkozva fogok fellebbezni. 
 
--Időérzék... 
 
Nekem bajom nem lehet belőle, hiszen eltitkolt jövedelmem nem keletkezett belőle, és én magam törvényt nem szegtem (szintén levelezéssel tudom bizonyítani, hogy nem voltam benne a kód nem kifizetésében, és az apport lenyúlásában), bűnpártolás sem áll meg, hiszen feljelentést tettem. Sőt én vagyok írásban megfenyegetve, és nekem tettek szintén írásban olyan ajánlatot, hogy nem fizetnék utánam a járulékokat. 
 
--Így van.
 
 
Szeretném, ha vmi megjelenne, mert nem akarom, hogy be tudjanak még rántani embereket ebbe, és még több áldozata legyen a dolognak.Maximum magánban támadnak engem, de akkor megintcsak rendőrség (nem veszélyes alakok egyébként, attól félek, hogy rámkennek vmit, nem attól, hogy megölnek Ezért kellett a teljes levelezésemet kimenekíteni, ezért kellett a feljelentés is. Hogy tisztázhassam magam.

Google adwords-ből próbálják fenntartani, ez vicces szerintem.Ez a cég majd csődbemegy magától, dehát az nekem vmiért nem fáj 
--Vajon miért? 
 
 
--Mondjam még?? 
 
A feljelentést elutasították, nem tekintvén kárnak a ki nem fizetett munkákat. A legfontosabb, hogy a kezem tiszta maradt.

Polgári perre menni lehet, az, hogy az asszony szoknyája mögé bújt, kevés lenne a győzelméhez. Még nem döntöttem el, meglépem-e. Többek közt meg lehet támadni a társasági szerződést pl., ha kiderül, hogy nem valós apportot vittek be, felszólítják őket, hogy pótolják némi tőkével. Ettől kicsit félek, még megítélnének nekem vmi tulajdonrészt a cégből J

 

A haszon: az elkészített, összegyűjtött anyagok nem wondeer-specifikusak, hanem web2 specifikusak… Tehát folyt.köv.

19 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: web2 béta zene magyar fejlesztés abszurd gondolatébresztő alfa bétateszt alfateszt ingyenzene wondeer webkettőpont mégilyet


A Magyar Beteg

Ilyen a Wondeer kommunikációja, milyen?

2008.05.10. 12:30 Trace

Íme:

blogolnigaz 2008.04.30. 17:12:58
missparker:
hoppare... torolni oket iwiwrol :)
micsoda partizanakcio, jo latni, hogy forr meg benned a bosszuvagy :D
juteszembe, a feljelentessel hogy allsz? :P

Twodotzero · http://webkettopontnulla.blog.hu/ 2008.04.30. 19:56:22

Missparker szerezte a meghívót, sőt ismerősök is voltak sokáig, aztán mikor nem került be a buliba, törölte az ismerettséget. Ez Orwell és Kafka együtt.
Wondeer nem felejt és újból megjelölte.

Szóval MP ismer, csak nem szeret. De nem is perel, meg jelentget fel, egyelőre. Vagy csak én nem vettem észre hogy eljárás alá vontak? :o

gep: ez az egy megoldás van a növekedés kontrolljára, a felhasználóink ettől nem szívnak, legfeljebb kontrolláltan nő a számuk.

7 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: web2.0 blog web2 béta web internet fejlesztés abszurd bétateszt alfateszt ingyenzene wondeer webkettőpont


A Magyar Beteg

Wondeer - meghívással ingyen zene

2008.04.28. 15:37 Trace

Sokat emlegett kedvenc magyar lúzer webes platformunk a Wondeer, már nem bétában van! Meghívás kell a regisztrációhoz. Ehhez meg kell egy barát akinek van egy meghívója...

A műalkotás FAQ-jából másolva:

Hogyan lehet regisztrálni?

Meghívóra van hozzá szükséged, reméljük egy barátodnak már van, és meg tud hívni.

Miért kell a meghívó?

Azt szeretnénk, hogy a technikai fejlesztésünk lépést tudjon tartani a felhasználók számának növekedésével. A növekedést meghívók használatával tudjuk kézben tartani.

16 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: béta zene ingyen web magyar webkettő fejlesztés gondolatébresztő alfa platform ingyenzene wondeer webkettőpont


A Magyar Beteg

Internetadó Bétában

2008.04.28. 13:55 Trace

Nem fogadható el a kulturális járulék bevezetése a internetes szolgáltatásokra – véli a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM).

Bóna Ákos, a GKM infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkára ma egyeztetett a járulék tervezett kivetéséről a szolgáltatókkal és a civil szervezetekkel. A megbeszélésen részt vettek az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap képviselői is. Az egyeztetés során a minisztérium véleménye nem változott arról, hogy a 0,8 százalékos teher bevezetése erősen gátolná a világhálós szolgáltatások magyarországi terjedését.

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács már múlt héten elutasította az internet-hozzáférés és mobil tartalomszolgáltatás terhelésének növelésére törekvő, az Oktatási és Kulturális Minisztérium által beterjesztett törvénymódosítást.

- VG.hu -

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: béta internet hülyeség gondolatébresztő internetadó


A Magyar Beteg

Feltörték a SportsNetwork.com-ot kínai hackerek

2008.04.22. 17:16 Trace

A CNN után a SportsNetwork.com weboldalt is blokád alá vették a Tibet megszállása mellett kampányoló kínai hackerek. Míg a hírportál bírta a rohamot, a sportoldalt sikerült feltörniük - adta hírül a TechCrunch.

A SportsNetwork címlapja helyén csupán az üzemeltetők üzenete látszik, amely tudatja, hogy az oldalt egy kínai politikai csoport elérhetlenné tette. Az első támadás után az üzemeltetőknek még sikerült visszaállítaniuk a SportsNetwork eredeti nyitólapját, ám a második törés után inkább az oldal szüneteltetése mellett döntöttek. A hackerek által megváltoztatott nyitóoldal azt állítja, hogy Tibet mindig is Kínához tartozott, továbbá linket is biztosít a hackerszoftver letöltéséhez. A SportsNetwork annak köszönheti a megnövekedett figyelmet és a túlterheléses támadást, hogy az odal a CNN sportrovatának aldomainjéről is elérhető, így a figyelmetlen hackerek azt hihették, hogy a kiigazítani vágyott hírcsatorna szervereit támadják. Az oldal címlapjának megválasztása után több helyen feltűntek a CNN megsemmisítéséről szóló dicsekvő beszámolók.

A kínai hackerek tevékenységével foglalkozó The Dark Visitor hírblog elemzése szerint a CNN elleni támadások okául a nemrégiben közölt kínai hackerekről szóló cikk és a CNN Kínáról szóló elemzései szolgálhattak. A tudósításokkal elégedetlen kínai hackerek hamarosan oldalt hoztak létre a hírcsatorna weboldalára irányuló támadások irányítására. A hackcnn.com oldalról letölthető programmal számítógépük teljesítményének egy részét felajánlhatják az amerikai oldal támadására.

Nem ez az egyetlen Tibet kínai megszállása mellett érvelő oldal. Egy felületes kereséssel is számos, a CNN és a dalai láma ellen ágáló, amatőr oldalt lehet találni, amely jobb esetben képekkel és videókkal bizonygatja a tibeti kultúra vélt embertelenségét, rosszabb esetben pedig oldalak támadására szólít fel. A kínai olimpia közeledtével és a tibeti állapotok változatlanságával várhatóan több hasonló esetre is sor kerül.

- origo -

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: kína sport tibet olimpia hacker hírportál weblap


A Magyar Beteg

Több mint 250 millió európai internetező

2008.04.21. 10:07 Trace

Több mint 250 millió európai használja rendszeresen az internetet- derült ki az információs és kommunikációs technológia terén elért eredményeket értékelő európai bizottsági jelentésből. A rendszeres használók 80 százaléka rendelkezik szélessávú internetes kapcsolattal, és a közszolgáltatásokkal kapcsolatos információk 60 százaléka hozzáférhető az interneten keresztül. A szélessávú hálózati kapcsolódások terén tapasztalható erős növekedésnek köszönhetően a vállalkozások háromnegyede, az iskolák kétharmada és az orvosok fele használ gyors internetes hozzáférést. Magyarországon az internetet használók arány az uniós átlaghoz (51 százalék) közelít, 49 százalék a brüsszeli adatok szerint.

A szélessáv-hozzáférés 2006-ban Magyarországon az iskolákban közel 80 százalékos volt, míg az összlakosság arányában idén januárban 14 százalékos (a 68, illetve 20 százalékos EU-átlaggal szemben).

A jelentés szerint az Európa Unió rendelkezik a világ legnagyobb fejlett fogyasztói piacával. Tavaly az internet közel 40 millió új rendszeres használót vonzott.

- MTI -

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: web internet eu felmérés információ kummunikáció


A Magyar Beteg

Dada.net nemmagyarkarakteres emailje

2008.04.08. 17:46 Trace

Egy újabb félkarakteres email jött, ezúttal a dada.net-től. Tessék magyart tanulni, kérem szépen.

?jra indul az IPod Nyerem?nyj?t?k!!! A nagy n?pszerűs?gre val? tekintettel ?jra elkezdj?k a 8 h?ten ?t tart? verseng?st az Apple 4 GB-os Ipod-ok?rt! 8 h?ten kereszt?l, minden h?ten egyszer kiv?lasztjuk azt a Dada.net felhaszn?l?t, akinek a dada.net-es oldalai a legklasszabbak, legsz?rakoztat?bbak ?s leggazdagabbak! A dolgotok egyszerű: t?ltsetek fel min?l ?rdekesebb, sz?rakoztat?bb ?s persze minős?gi anyagot a szem?lyes oldalaitokra, ?rjatok blogot, postoljatok, csatlakozzatok a friend$ programhoz. Akinek ez a legjobban siker?l, megnyerheti a 8 db Apple 4 GB-os IPod egyik?t! A m?sodik nyerem?nysorozat első nyertes?t 2008 m?rcius 31-?n h?rdetj?k ki! H?zzatok bele, meg?ri! *Az ?iPod? az Apple Inc. kereskedelmi m?rk?ja, mely v?djegy oltalom alatt ?ll az Egyes?lt ?llamokban ?s m?s orsz?gokban. K?rj?k, ne v?laszolj erre az e-mailre! Ezt az e-mailt az?rt kapod mert a Dada.net felhaszn?l?ja vagy. Amennyiben nem siker?l megjelen?tened az e-mailt, n?zd meg azt a browsereddel. A newsletter fogad?s?t b?rmikor letilthatod.

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: reklám email gondolatébresztő nemmagyar


A Magyar Beteg

eSnips az új szoc-megosztó

2008.04.05. 07:01 Trace

Pár éve volt már egy eSnips fiókom de azóta már feledésbe merült mind az email meg a jelszó.... Tehát reggeltem egy újat és nagyon bejön, sokat javítottak azóta mind a kezelhetőségem , mind pedig a designon. Egy alternatív youtube, emeem, odeo, ami működik rendesen. Vannak új widgetek is amik méginkább kellemesé teszik az eSnips-el való munkát, szórakozást. Az eSnips szerveren 5GB adatot tárolhatsz aminek a megtekintési jogait is beállíthatod, publikusra, privátra, vagy csoportra.

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: web2 widget web youtube fejlesztés fájl filemegosztó szociális hálózat


A Magyar Beteg

Az Adobe.com is Flashre váltott

2008.04.02. 07:08 Trace

Flasplayert szerettem volna letölteni és ez a kép fogadott: Nézzétek me g ti is, nekem bejön. adobe.com

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: flash design adobe szép fejlesztés


A Magyar Beteg

A Facebook alapítója a legfiatalabb milliárdos

2008.04.01. 07:46 Trace

A Forbes szerint az amerikai Mark Zuckerberg vagyona 1.5 milliárd $-ra rúg, ami 376142000000 HUF-nak felel meg. Én már ki sem tudom mondani ezt az összeget. Segítsetek. A fiatal milliárdos 2004-ben alapította a Facebook nevű szociális-hálózatot. Az egész a Harvard egyik kollégiumi szobájában történ... A Microsoft múlt októberben 240 millió dollárt fizetett ki a tech zseninek. Nevezhetjük úgy is hogy a web2 jelenség egyik oszlopos tagjának. A srác 23 éves...

2 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: microsoft tech web2 facebook gazdag app milliárdos zuckerberg


A Magyar Beteg

Külsőt változtatott az OpenOffice.org

2008.03.31. 07:58 Trace

Szép munkát végzett az OpenOffice.org webprogramozó stábja, a régi design mindig is sértette valahogy a szememet... Főleg az a madár jobb oldalt... uhh. Még visszagondolni is rossz. De most, há, hát itt az új OpenOffice 2.4 és ehhez illően felforgáttak CSS szinten az eddigi weblap módszertant. Szépen néz ki, felhasználóbarát, 1 szempillantásra tudom mit kell tennem. Nem pedig keresgélni a dimbek-dombok közt. Szóval bejön, na.

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: web css openoffice szép fejlesztés


A Magyar Beteg

Yamour! a Yahoo! utánzat

2008.03.30. 19:23 Trace

Nemrég akadtam a Yamour! nevű websitera ami legalábbis logóját tekintve tiszta Yahoo! Nem tudom hogy a Yahoo fog-e pert indítani... Indítsunk mi? Elveszik a Yahoonkat... na jó odébb a poént, nem vagyok Yahoo fan. De ez a Yamour olyan mint a kínai Adidos... kicsit felbosszant és ronda is.

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: kereső yahoo logó plágium copy yamour


A Magyar Beteg

Egy TotalCar-os olvasó is megrökönyödött a webb írásán

2008.03.30. 08:34 Trace

Nem tudom hogy most egy bennfentes TotalCar-os írta ezt az emailt nekem vagy a TeljesKocsi már webes emailrendszert is nyitott. Gőzöm nincs. A totalcar.hu oldalon nem találtam egyetlen totalcaros emailregisztrációra utaló részt sem, csak egy VIPmail belptető formot. Szerintetek? Na mindegy, itt közlöm a közöttünk törtéténő kommunikációt.

2008/2/7 :
Kedves Trace!

Nincs saját blogom, már nem emlékszem hogyan kerültem a tiédre (biztos valamelyik általam kedvelten és rendszeresen olvasottan keresztül). Igazad van, az offtopic és a spam teljesen más fogalmak, természetesen amire én gondoltam, az az offtopic hozzászólás, de nálam az már a spam kategóriába tartozik - teljesen értelmetlen, felesleges, inkompetens a témával kapcsolatban. Ez volt az első, amin kicsit bosszús lettem, de ettől még nem írtam volna azt, hogy "nem vagy kerek". Azzal egyetértek, hogy fel kell hívni a bloggerek figyelmét, ha ilyen történik a közösségükkel, de ha valaki olyat ír, hogy "kommunista Magyarország", akkor az kicsapja nálam a biztosítékot.

Ha bántó volt a hozzászólásom, elnézést kérek, töröld ki nyugodtan. Többet ezzel nem szeretnék foglalkozni. Esetleg adnék egy ötletet, hogy miről írj: az lesz csak az igazi kommunizmus, ha szétosztják a vasutasoknak a privatizációs bevételt. Ekkor teljes mértékben teljesül, hogy "A DÓGOZÓJÉ A GYÁR", nem? :)

Üdv.: R

Nekem magyarország kommunista, szocialista, hogyismondjam rendőrállam... Ezt nem csak én mondom, nem úgy mint a dógozójé a gyár hanem színfalak mögött vagy előtt médián keresztül kereken és pompásan tálalva ahogy azt illik. Demokráciában a népakarat dönt, Magyarországon Gyurcsány. A blogpost amúgy a bloggertársadalomhoz szólt és a kommunista magyarország csak paprika volt a gulyáshoz. Ez olyan beszólás mint mondjuk a totalcarból a trabant egy jó keleti jószág. Pöfög, hú de kafa...

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: blog blogger magyar magyarország olvasói levél email totalcar kommunista


A Magyar Beteg

CIB internetbank átlátszó

2008.03.30. 07:35 Trace

A CIB internet bankja kitett magáért, most már nekem is gőzöl néha. Végzetes hibát ugyan még nem kaptam a képernyőre, de a az ablak élmény operációs rendszeren meglazulva vonult át szinte meztelen, átlátszóvá válva a képernyőn. A hatás 5-6 percig tartott, azután feladtam és, újraklikk... Nézd meg nagyon szép bug

Klikk a képre...

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: windows xp bug bank cib ibank ebank internet bank


A Magyar Beteg

YouTube App - Flashtérképes videólejátszó

2008.03.29. 08:24 Trace

Ezt jól megmondtam... jobb ha megnézitek:

Klikk a képre... Hát igen. A google-nak van pénze ilyesmire, meg másra a is, a GrandCentral után már nem tudom mi fog jönni, de ez egy jó alkotás, szép és kiművelt, működik is. Külső, belső és használhatósági érték 10-es!

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: google flash youtube videó fejlesztés


A Magyar Beteg

Betafence - már a kerítések is bétában

2008.03.23. 14:02 Trace

Csehországi látogatásom során találtam rá a Betafence-re. És "ezt tuti meg kell mutatnom a webbeseknek" játszódott le bennem. Szóval itt van. Egy kerítés bétában.A kerítésről pedig ez jut eszembe, persze bétában

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: microsoft linux béta beta copy billgates betaence


A Magyar Beteg

Válassz a feleségednek bugyit

2008.03.22. 17:58 Trace

Hát ez kiakasztot... Modellek közül választhatsz melyikhez hasonlít jobban a feleséged és akkor könnyebben rendelsz neki bugyit, melltartót, vagy bikinit. Ha akarod a modell meg is fordul, átváltja a bikinit, és közelebb is jön. Még a gyűrűt is láthatod a gyűrűsujján - tehát férjes asszony, az meg gusztustalan. Nem tudom a férj mit szól hozzá. Én nem örülnék a ha a feleségem mászkálna ott.... Na vissza a bizniszhez. Van egy hiba itt a prancssorban, ugyanis csak 3 modell közül választhatsz ami nem nagy választék mondjuk meg őszintén. Egy néges és két különböző alkatű fehér lány. És ha nem olyan a feneke a tiédnek, vagy a melle, nem A-s hanem B-s melltartót veszel?? Gondolkozz! Ez kiakaszt. Legalább lenne 10-12 modell különböző fenékformával és mellnagysággal. Az már vaéami lenne, védelmükre szóljon hogy még csak bétában vannak, tehát lehet még fejlődni etéren.

Kattints a képre...

1 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: béta web modell szerelem mell bugyi pár bikini kedves feleség app fenék melltartó


A Magyar Beteg


süti beállítások módosítása