HTML

Wondeer: Closed-Beta / egy zene site ami nincs

2008.01.08. 02:53 Trace

A Webisztán 2007.09.25. írásában Zeneszájt vagy humbug akadtam rá a nagy jővőtól fűtött webkettőpontnullás magyar zenei portál próbálkozásra a Wondeer -re. A Webisztán is megmondta: "Hogyan lehetséges a szerzői jogok megsértése nélkül olyan publikus szolgáltatást indítani, mely zenék tárolását és megosztását teszi lehetővé a weben? Fogalmam sincs."

Nem tudom hogy a site 2007.09.25.-én milyen formában volt jelen a weben, de egy általam még nem látott központi információs logó megfogott: Closed-Beta... Hát olyat láttam már hogy Beta meg Beta 1.2 stb de hogy Closed-Beta ilyet még nem - ők aztán tényleg újítanak! Ez már valami!

A blog.hu -n rákerestem a wondeer kifejezésre és rátaláltam a blogjukra ahol informálják a publikumot hogyan halad a munka. A Felhívás Alfa-tesztre post után elgondolkoztam azon hogy az oldalon Closed-Beta szerepel (úgy látszik megint újat alkottak a készítők: Closed-Beta = Alfa teszt) Ezt számoljuk ki! A legújabb hír 2008.01.04. 23:50-kor: "Az alapfunkciók mennek, a legdurvább bugok lassan eltünedeznek. Ha már odaadható az oldal másoknak is, akkor jöhetnek az alfatesztelők, akik remélem jóindulattal szedik szét a site-ot. Ezt követően nyitjuk meg az oldalt lassacskán a közönségnek. Hamarosan elmondjuk, hogyan is működik, hogy lehet zenét adni ingyen." További keresgélésem alapjám megállapítottam hogy ők már voltak pre-betában is... Ezt meg már végképp nem tudom összeadni.

Amellett hogy nem található felhasználóbarát felhívás a tesztelésre mint ahogy az szokás normális Beta verzióknál: főoldalon megadható az emailcím és majd értesítenek amikor kész az oldal a tesztelésre, addig is szép design fogad és pár hét múlva kapsz egy emailt hogy te vagy az elsők közt akik tesztelhetik a Beta-t. És minden már tutira be van állítva már Beta verziónál! Te találkoztál már ilyennel?

A Wondeernel semmi ilyesmi nem szerepel amellett hogy nagyon csúnyán mutat a két üres reklámcsík. Valakinek van gusztusa ide jelentkezni?? Ízlés kérdése megteheti, bár a HTML tagben ez szerepel: Wondeer | Closed Beta | Internal (Not for Distribution) - tehát magán és nem terjesztésre van szánva... Ez elég ironikus fejléc ha elolvassuk mit írnak a magyar fejlesztők saját blogjukon a termék megnevezéséről, idézek: "www.wondeer.com - Egy webkettes site története az ötlettől addig, amíg kétmilliárd dollárért megveszi a Google vagy a Yahoo :)" - ja és a leírás fejlécéből kimaradt a pont nulla mert csak ennyit írtak: "Webkettő pont" Webkettő pont - ezt is ők találták fel. Én szavaznék rájuk Nóbel "ösztöndíjra"!

3 komment   - - Email értesítés - RSS

Címkék: web2.0 marketing mp3 web2 béta zene web internet letöltés webkettő abszurd gondolatébresztő alfa bétateszt pre beta alfateszt ingyenzene wondeer webkettőpont webkettőpontnulla mégilyet closed beta

A bejegyzés trackback címe:

https://webb.blog.hu/api/trackback/id/tr30289030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missparker · http://www.webkettopontnulla.blog.hu 2008.01.09. 08:39:02

Először is köszönjük az észrevételeket. Kicsit írnék a closed-beta - alfa - beta vonalról, hátha más megvilágításba helyeződnek az állapotok (amik - mit tagadjuk - jelenleg kaotikusak egy külső szemlélőnek :))

Tehát: szept. 25. körül, a Webisztán cikkjének megjelenésekor az oldalon Pre-Beta jelzéssel egy előregisztrációs lap volt. Joggal gondolhatta mindenki, hogy médiahackkel próbálkozunk - erre csak mi nem gondoltunk.
Ezen az oldalon a regisztráltak száma elérte azt a határt, amikor úgy döntöttünk, több embert egyelőre nem engedünk be, mert a meglévő kb. 1000 fő kiszolgálásával valószínűleg minden hibára fényt tudunk majd deríteni. Ők az alfateszt után már teljes használhatósággal kapják meg az oldalt, és meghívókat is kapnak, hogy lassan bővüljön is a felhasználószám. A gyors bővüléstől félünk: sok oldal halálát az jelenti, hogy nem tudják lekezelni a hirtelen megnövekedett forgalmat. Mi sem gondoljuk, hogy tudjuk ezt. Úgyhogy inkább óvatosak vagyunk.

A jelenlegi állapot egy alfateszt körüli állapot. A legsúlyosabb bugot már ismerjük, ez remélhetőleg kijavításra kerül, mire a kiválasztott alfateszterek megkezdik az igazi tesztelést (jan. 11). Az ő igyekezetüket már nem pusztán egy köszönömmel jutalmazzuk, ők minden általunk nyújtott fizetős szolgáltatást ingyen fognak kapni tőlünk, amíg az oldalt mi üzemeltetjük.

ndeer | Closed Beta | Internal (Not for Distribution)
Nem terjesztésre szánva: valóban, nem ezt szánjuk végleges verziónak (szerencsére :D ) Ezt azért szerettük volna jelezni.

A rusnya üres reklámboxokról: reklámok akkor kerülhetnek az oldalra, ha már éles, működik, áll mögötte egy cég, megvannak a szerződések. Ezek folyamatban vannak.

"webkettő pont"
Ez pont olyan kifejezés, mint a webb :)

ABL 2008.01.11. 15:29:40

missparker, wondeer története valóban világraszóló lesz.
A tökéletes negatív példa.
Egy kósza ötletből hogyan lehet egy balfasz programozói csapat és hasonló kvalitású marketingesének közreműködésével egy nevetséges 'izét' csinálni.

Trace · http://webb.blog.hu 2008.01.14. 21:27:37

// ABL 2008.01.11. 15:29:40 //

Hát igen. No komment.

A Magyar Beteg


süti beállítások módosítása