HTML

Több mint 250 millió európai internetező

2008.04.21. 10:07 Trace

Több mint 250 millió európai használja rendszeresen az internetet- derült ki az információs és kommunikációs technológia terén elért eredményeket értékelő európai bizottsági jelentésből. A rendszeres használók 80 százaléka rendelkezik szélessávú internetes kapcsolattal, és a közszolgáltatásokkal kapcsolatos információk 60 százaléka hozzáférhető az interneten keresztül. A szélessávú hálózati kapcsolódások terén tapasztalható erős növekedésnek köszönhetően a vállalkozások háromnegyede, az iskolák kétharmada és az orvosok fele használ gyors internetes hozzáférést. Magyarországon az internetet használók arány az uniós átlaghoz (51 százalék) közelít, 49 százalék a brüsszeli adatok szerint.

A szélessáv-hozzáférés 2006-ban Magyarországon az iskolákban közel 80 százalékos volt, míg az összlakosság arányában idén januárban 14 százalékos (a 68, illetve 20 százalékos EU-átlaggal szemben).

A jelentés szerint az Európa Unió rendelkezik a világ legnagyobb fejlett fogyasztói piacával. Tavaly az internet közel 40 millió új rendszeres használót vonzott.

- MTI -

Szólj hozzá!   - - Email értesítés - RSS

Címkék: web internet eu felmérés információ kummunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://webb.blog.hu/api/trackback/id/tr17435019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Magyar Beteg


süti beállítások módosítása